Over onze zeep

Onze zeep is geschikt voor het hele lichaam. Wrijf de zeep met water een paar keer tussen je handen en verdeel het schuim over je lichaam. Na het gebruik van de zeep moet deze goed kunnen drogen. Je kunt hiervoor het beste een rooster of een daarvoor geschikt zeepbakje gebruiken.

Er bestaat ontzettend veel zeep waar het label “handmade” opgeplakt mag worden. In veel gevallen komen er dan echter nog steeds machines aan te pas, er wordt bijvoorbeeld vaak gebruik gemaakt van een “extruder”. Deze machine zorgt ervoor dat de zeep mengt en vervolgens in rechte blokken gevormd en gesneden wordt.

Onze zepen worden daarentegen écht met de hand gemaakt, volgens de “Cold process” methode. Wij gebruiken geen extruders of vormingsmachines. De zepen die wij maken, zijn daarom ook nooit precies gelijk van vorm of kleur. Ook het gewicht kan varieren, omdat de tabletten met de hand worden gesneden.
De zepen zijn echt ambachtelijk gemaakt, alle grondstoffen worden nauwkeurig afgewogen en verwerkt tot zeep. We laten de zeep drogen en rijpen tot deze geschikt is voor gebruik. Het droog- en rijpingsproces proces duurt ongeveer 2 à 3 maanden.

Onze echt ambachtelijke zeep wordt duurzaam gemaakt, hierdoor is onze zeep wel iets duurder dan fabriekszeep. Onze zeep is echter van uitstekende kwaliteit en heel prettig voor je huid.

Onze zeep is volledig getest op veiligheid en volgens de Europese richtlijnen voor cosmetica vrijgegeven door een onafhankelijk, gekwalificeerd instituut.
Zoals bij wet geregeld, mag cosmetica nooit op dieren getest worden en mogen er geen stoffen worden gebruikt die een mogelijk risico kunnen vormen voor de gebruiker.

Wij werken volgens Good Manufacturing Practices. Dit is een kwaliteitsborgingmethode welke ervoor zorgt dat onze zeep altijd op de juiste wijze en op een hygiënische manier wordt gemaakt. In het geval van klachten, kunnen wij precies achterhalen wanneer de zeep is gemaakt en welke batches grondstoffen zijn gebruikt. Hierdoor kunnen we snel en doeltreffend ingrijpen, mocht dit nodig zijn.

We hebben een paar video’s toegevoegd voor de mensen die geïnteresseerd zijn in hoe zeep wordt gemaakt.

Ambachtelijk handgemaakte zeep

“Handmade” zeep die met machinale ondersteuning wordt geproduceerd

Voor het maken van onze zeep maken wij gebruik van de volgende oliën:

Olijfolie – Olijfolie trekt uitwendig vocht aan naar de huid, waardoor het je helpt je huid zacht en soepel te houden. De laag reinigende werking maakt deze zeep zeer mild en voedzaam. Zeep met hoge concentratie olijfolie (>60%) is geschikt voor gevoelige, oudere of babyhuid. Let op: onze zeep is geen babyzeep, dit omdat er geur- en kleurstoffen zijn toegevoegd.

Al onze zepen bevatten minimaal 60% olijfolie. 

Kokosolie – Kokosolie zorgt voor veel bubbels. Het is niet vettig. Het wordt gebruikt bij huidverzorging, het werkt verzachtend, hydraterend en het beschermt de huid.

Castorolie – Zorgt voor dik, fluffy schuim. Het heeft een hydraterende en verzorgende werking.

Druivenpitolie – Druivenpitolie is een lichtgewicht olie die snel door de huid wordt geabsorbeerd, zonder een vettig gevoel na te laten. Er wordt gezegd dat het bruikbaar is voor acne en andere huidaandoeningen. Verzorgend en mild reinigend.

Zoete Amandelolie – Meestal wordt het gebruikt in de wat luxere zeeprecepten. Het zit vol met vetzuren en heeft een lichte en vocht inbrengende samenstelling. Conditionerend, hydraterend, verzorgend en mild reinigend.

Avocado olie – Bevat vitaminen A, D en E en verschillende mineralen. Hierdoor is het zeer geschikt om te gebruiken in zeep voor het gezicht. Hydraterend en mild reinigend.

Sheabutter – Van shea boter wordt gezegd dat het gunstig is voor de behandeling van droge huid, verkleuring van de huid, littekens en rimpels. Conditionerend, geeft de huid een zijdeachtig en glad gevoel.

Schrijf je in op de wachtlijst We informeren je zodra het product weer op voorraad is.